Forest stunt in FA Cup en schakelt recordhouder Arsenal uit

Arsenal is er zondag niet in geslaagd de vierde ronde om het toernooi van de FA Cup te bereiken. Op bezoek bij Nottingham Forest kreeg de Londense recordhouder weinig klaargespeeld en uiteindelijk het deksel op de neus.

Nottingham Forest
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Dat Arsenal het lastig had op bezoek bij Nottingham Forest, dat negende staat in het Championship, was een understatement. De ploeg van manager Mikel Arteta slaagde er na een halfuur voor het eerst in om het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Het lukte Arsenal in de eerste helft niet om een poging tussen de palen te krijgen.

Arteta had nog voor het fluitje om het rustsignaal genoeg gezien en greep drastisch in. Linkervleugelverdediger Kieran Tierney verving na 35 minuten de tegenvallende Nuno Tavares. De 21-jarige Portugees was allesbehalve blij met zijn wissel en ging met een grimas op onweer naar de kant. Arsenal, dat via de acties van Bukayo Saka meerdere malen gevaarlijk werd, zocht ook in de tweede helft naar de openingsgoal.

Toen het duel na rust tien minuten op gang was, kreeg de thuisploeg kort na elkaar de beste kansen. Eerst had Arsenal-keeper Bernd Leno nog antwoord op de inzet van Philip Zinckernagel, kort daarop was hij attent op een goede vrije trap van Manchester United-huurling James Garner. Tussen deze mogelijkheden in had Eddie Nketiah de kans om Arsenal lucht te geven en op voorsprong te helpen, maar na een voorzet van Bukayo Saka mislukte de kopbal van de Arsenal-spits.

Grabban
Invaller Alexandre Lacazette vergat tien minuten voor het eindsignaal te scoren. De Franse spits liep op het goede moment in op een voorzet van Saka, maar liet na de bal aan te raken. Daar waar Arsenal jacht maakte op de 0-1, viel de openingstreffer aan de andere kant. Invaller Lewis Grabban kreeg het City Ground-stadion aan het kolken nadat hij een afgemeten voorzet van Ryan Yates binnenwerkte.

Arsenal, dat met veertien eindzeges het record in handen heeft van meest gewonnen FA Cups, werd in 2018 ook al uitgeschakeld in de derde ronde van het toernooi om de FA Cup. Ook toen was Nottingham Forest de angstgegner. Nottingham Forest speelt in de vierde ronde een thuiswedstrijd tegen titelverdediger Leicester City. De wedstrijden om de vierde ronde worden tussen 4 en 7 februari gespeeld.