Fluminense maakt favorietenstatus waar in halve finale van WK

Reacties

Fluminense heeft zich ten koste van Al Ahly als eerste geplaatst voor de finale van het WK voor Clubs. Voor het team van onder anderen routiniers Marcelo, Felipe Melo en Ganso lonkt een ontmoeting met Manchester City.

Fluminense maakt favorietenstatus waar in halve finale van WK
© Pro Shots
Fluminense
Fluminense
2 - 0
Al Ahly
Al Ahly

Fluminense stroomde als kampioen van Zuid-Amerika in de halve finale in. De Egyptische grootmacht Al Ahly had vrijdag in de kwartfinale al afgerekend met het Al-Ittihad van sterspeler Karim Benzema. Tegen Fluminense waren de Egyptenaren niet ongevaarlijk. De Brazilianen hadden met afstand het meeste balbezit, maar het merendeel van de kansen was voor Al-Ahly.

Toch was het Fluminense dat in de 71ste minuut de ban brak. Aanvaller Percy Tau was in de fout gegaan bij het meeverdedigen, hij had Marcelo gevloerd nadat de vijfvoudig Champions League-winnaar hem handig had omspeeld in het strafschopgebied. De Colombiaanse middenvelder John Arias benutte de strafschop feilloos: 1-0.

Invaller John Kennedy, die het winnende doelpunt maakte in de Copa Libertadores-finale tegen Boca Juniors, bepaalde de eindstand op 2-0. Fluminense weet dinsdag wie het treft in de finale. Dan neemt Manchester City het op tegen het Urawa Red Diamonds van Alex Schalk en Bryan Linssen.

VI's Geert-Jan Jakobs ging onlangs naar Japan en maakte onderstaande reportage van het Japanse avontuur van de twee Nederlandse aanvallers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.