Flinke rel in Turkije: topclubs weigeren Super Cup in Saoedi-Arabië te spelen

Reacties

Fenerbahçe en Galatasaray hebben de Turkse bond teruggefloten, nadat er een statement over de Super Cup was gepubliceerd. De Turkse bond stelde dat in overleg met beide clubs was besloten om de finale tussen Fener en Gala in Saoedi-Arabië af te werken, maar dit klopt niet volgens de landskampioen en bekerwinnaar. Inmiddels is duidelijk dat beide clubs weigeren om in het Midden-Oosten te spelen.

Flinke rel in Turkije: topclubs weigeren Super Cup in Saoedi-Arabië te spelen
© Pro Shots

Galatasaray werd vorig seizoen kampioen, terwijl Fenerbahçe de Turkse beker naar zich toetrok. Aan het einde van het jaar staat de strijd om de Super Cup op het programma en Saoedi-Arabië wil net als de finales van Italië en Spanje ook graag de Super Cup-finale van Turkije organiseren. In het statement van de Turkse bond werd zelfs al een locatie genoemd.

Daarna ontstond een flinke rel, omdat zowel de trainer van Galatasaray als Fenerbahçe aangaf dat er niet in Saoedi-Arabië gespeeld ging worden. Vervolgens stemde het bestuur van Fenerbahçe tegen Saoedi-Arabië als speellocatie, omdat 'het een land is die tegen de principes van Atatürk is', doelt de club op de grondlegger van de republiek Turkije.

Daarvoor had ook Galatasaray al een streep door het idee gezet. Clubpresident Metin Öztürk: 'Als fan wil ik niet dat de Super Cup van Turkije in het buitenland wordt afgewerkt dit jaar. Er is nog helemaal geen besluit genomen, de bond moet deze fout onmiddellijk herstellen.' De Turkse bond heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Saoedi-Arabië probeert zichzelf te profileren in de voetbalwereld en heeft het WK van 2034 al toegewezen gekregen

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.