Flick kondigt Duitse debutant en rust voor Neuer richting Oranje aan

Reacties

Duitsland begint de voorbereiding op het WK met oefenwedstrijden tegen Israël en Nederland. Aanvoerder Manuel Neuer wordt gespaard voor het duel van zaterdag, zodat hij dinsdag in Amsterdam weer onder de lat kan staan. 

Flick kondigt Duitse debutant en rust voor Neuer richting Oranje aan
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 0
Israël
Israël

Neuer is normaal gesproken een zekerheidje in de basiself, maar bondscoach Hansi Flick heeft aangekondigd dat tegen Israël Marc-André ter Stegen en Kevin Trapp allebei een helft zullen keepen. Neuer krijgt even rust: de doelman van Bayern München is nog maar net terug van een knieblessure en zal tegen Israël toekijken. Dinsdag zal hij tegen Nederland vervolgens weer keepen.

Flick kondigde tevens aan dat Nico Schlotterbeck zaterdag tegen Israël zijn debuut zal gaan maken in het Duitse elftal. De 22-jarige verdediger van SC Freiburg zat tijdens de WK-kwalificatiecyclus al twee keer bij de selectie, maar toen kwam hij nog niet in actie. Daar komt zaterdag verandering in.

Ook Timo Werner gaat spelen tegen Israël. Flick negeerde de Chelsea-spits nog tijdens de vorige interlandperiode en heeft nu duidelijk gemaakt aan Werner wat hij van hem verwacht: 'Hij zal in topvorm moeten zijn en hij zal op de trainingen nog wat harder moeten werken, zodat hij kan gaan spelen. Uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zichzelf', benadrukte de bondscoach.

Duitsland oefent zaterdag in de Rhein-Neckar-Arena, dat in Sinsheim ligt. Dit is dicht bij de geboorteplaats van Flick (Bammental). 'Natuurlijk is dat leuk, maar het is niet zoiets emotioneels dat ik de focus zou verliezen', aldus de trainer. 'Dit is de start van een WK-jaar, dus morgen is een belangrijke wedstrijd voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.