Flekken viert feest bij rentree, frustrerende avond voor Ekkelenkamp

Reacties

SC Freiburg heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de DFB Pokal. Bij de terugkeer van Mark Flekken onder de lat werd 1899 Hoffenheim uitgeschakeld. Voor Hertha BSC ging het mis in de stadsderby met Union Berlin.

Flekken viert feest bij rentree, frustrerende avond voor Ekkelenkamp
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
1 - 4
SC Freiburg
SC Freiburg

Door een coronabesmetting miste Flekken de eerste twee competitiewedstrijden van dit kalenderjaar. Toeval of niet, maar SC Freiburg wist de duels met Arminia Bielefeld (2-2) en Borussia Dortmund (5-1) niet te winnen. Woensdag keerde Flekken terug onder de lat bij Freiburg en dat werd gevierd met een zege, die een plek in de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi opleverde.

Halverwege was Freiburg al goed op weg. Vincenzo Grifo scoorde in de eerste helft twee keer en zette zijn ploeg daarmee op het goede spoor. In het tweede bedrijf moest Flekken vissen bij een eigen goal van Nico Schlotterbeck, maar Freiburg liet het niet verder komen dan dit. Kevin Schade bracht de marge al snel weer terug naar twee en Ermedin Demirovic bracht Freiburg in veilige haven. 

Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 3
Union Berlin
Union Berlin

Jurgen Ekkelenkamp was tot dusver pas bij vijf wedstrijden van Hertha BSC basisspeler. Hij startte zaterdag nog in het competitieduel met VfL Wolfsburg (0-0), maar woensdag moest hij in de bekerwedstrijd tegen Union Berlin weer vanaf de bank toekijken. Hij mocht deze keer zelfs niet invallen en zag zijn ploeg met 1-3 onderuit gaan. Bij Union ontbrak Rick van Drongelen en kwam Sheraldo Becker in de tweede helft binnen de lijnen. 

Hannover 96
Hannover 96
3 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Mark Diemers maakte afgelopen weekend als basisspeler zijn debuut voor Hannover 96, dat de middenvelder deze maand op huurbasis overnam van Feyenoord. Vijf dagen na zijn vuurdoop kwam Diemers niet in actie in de bekerwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Vanaf de kant zag hij hoe zijn ploeggenoten het ook wel zonder hem konden: door twee goals van Maximilian Beier en een benutte strafschop werd Gladbach met ruime cijfers aan de kant gezet. 

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
Hansa Rostock
Hansa Rostock

RB Leipzig haalde vorig seizoen de finale van het toernooi om de DFB Pokal en heeft zijn tweede horde in de jacht op een herhaling van deze prestatie genomen. Yusuf Poulsen zette zijn ploeg al vroeg op voorsprong tegen Hansa Rostock en in de tweede helft stelde invaller Dani Olmo de zege, en daarmee een plek in de volgende ronde, veilig. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.