Flekken gaat de winterstop in met indrukwekkende Bundesliga-statistiek

Reacties

Mark Flekken kan terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft met SC Freiburg. De Nederlandse doelman werd niet alleen de onbetwiste nummer één bij de Bundesliga-club, hij maakt veel indruk in Duitsland en verdiende een oproep voor het Nederlands elftal. Zijn goede prestaties worden bevestigd door de statistieken.

Flekken gaat de winterstop in met indrukwekkende Bundesliga-statistiek
© Imago

Flekken miste dit seizoen nog geen minuut in de Bundesliga, waarin hij in zeventien wedstrijden zestien tegengoals kreeg en zes keer de nul hield. Freiburg doet het ondertussen verrassend goed met een derde plek tot gevolg. Het was voor bondscoach Louis van Gaal reden om Flekken in oktober op te roepen voor Oranje, waar de keeper inmiddels vier interlands op de bank zat. Nadat Justin Bijlow geblesseerd afhaakte, durfde de keuzeheer het echter nog niet aan om Flekken in te brengen. Jasper Cillessen keerde toen terug in het elftal.

Mogelijk durft Van Gaal dat in 2022 wel. Flekken heeft in ieder geval zijn best gedaan om de bondscoach te overtuigen. De keeper is niet alleen iemand die af en toe een bal tegenhoudt, Flekken is van grote waarde voor Freiburg. Statistiekbureau Opta Sports berekende dat Flekken, kijkend naar de Expected Goals en het daadwerkelijke aantal tegendoelpunten, liefst 5,4 goals heeft voorkomen. Manuel Riemann van VfL Bochum komt met 4,5 het dichtst in de buurt bij Flekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder dit seizoen keken we ook al naar het reddingspercentage van Flekken in de Bundesliga. Een reddingspercentage zegt natuurlijk niet alles, aangezien doelmannen van lager geklasseerde clubs over het algemeen meer te doen krijgen en dus meer reddingen moeten verrichten. Toch noteert Flekken nog altijd het hoogste reddingspercentage van alle keepers die meer dan één wedstrijd in actie kwamen in de Bundesliga.

Topvijf reddingspercentage Bundesliga:

Doelman Club Reddingspercentage
Mark Flekken SC Freiburg 79,5
Manuel Riemann VfL Bochum 73,0
Stefan Ortega Arminia Bielefeld 72,2
Fabian Bredlow VfB Stuttgart 70,8
Kevin Trapp Eintracht Frankfurt 70,4
Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
5
Union Berlin
34
16
9
9
50-44
+6
57
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Flekken
Meer over M. Flekken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.