Fledderus vindt in Zeist nieuwe job als technisch manager

Reacties

Mark-Jan Fledderus (40) heeft een nieuwe job. De oud-voetballer van SC Heerenveen, Telstar, FC Groningen, Heracles Almelo en Roda JC treedt per 1 juli namelijk in dienst van de Eredivisie CV. In Zeist wordt Fledderus technisch manager.

Fledderus vindt in Zeist nieuwe job als technisch manager
© Pro Shots

Fledderus zat na zijn vertrek als technisch directeur van FC Groningen zonder werk. Nu wordt hij verantwoordelijk beleidsmatige aspecten binnen de Eredivisie. Dat houdt in dat Fledderus zich bezig gaat houden met zaken als de Veranderagenda, het sportieve dataproject en de sportieve afspraken uit het businessplan van de Eredivisie. Ook zal Fledderus de overleggen tussen de clubs via het technische platform voorzitten.

In Zeist krijgt Fledderus de kans zijn blazoen op te poetsen, nadat hij na vier seizoenen bij FC Groningen ontslagen werd. Dat gebeurde nadat de club in een grote sportieve crisis terecht was gekomen. Na de groeiende druk op zijn positie werd de conclusie getrokken dat er te weinig vertrouwen in het werk van Fledderus was. Daardoor werd besloten hem de deur te wijzen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.