Flamengo pakt het brons op WK voor clubs na zege op Al Ahly

Flamengo heeft de wedstrijd om de derde en vierde plek op het WK voor clubs gewonnen. De Braziliaanse club rekende in de troostfinale af met het Egyptische Al Ahly.

Al Ahly
Al Ahly
2 - 4
Flamengo
Flamengo

Na overwinningen op Auckland City FC en Seattle Sounders moest Al Ahly in de halve finale zijn meerdere erkennen in Real Madrid. Flamengo, dat zaterdag met David Luiz en Arturo Vidal in de basis begon, verloor in de halve finale van Al Hilal.

Al na tien minuten kreeg Flamengo een penalty mee. Gabriel Barbosa, voormalig spits van Internazionale en Benfica, stuurde de doelman de verkeerde hoek in en maakte de 0-1. Nog voor rust trok Ahmed Abdelkader de stand weer gelijk. Zijn absolute hoogtepunt kende hij daarentegen na rust, toen hij ook verantwoordelijk was voor de 2-1.

Abdelkader kreeg de bal op de linkerflank, trok naar binnen, stuurde drie man het bos in met een schijnbeweging en schoot diagonaal raak. Al Ahly hoopte daarmee de wedstrijd uit te spelen, maar twintig minuten voor tijd kwam het met tien man te staan na een rode kaart van Khaled Abdelfattah.

In de slotfase gaven de tien man van Al Ahly het WK-brons nog uit handen. Pedro maakte een klein kwartier voor tijd gelijk (2-2) en zes minuten voor het einde kreeg Flamengo opnieuw een penalty mee, nu door een handsbal. Gabigol eiste de pingel op en koos opnieuw voor de goede hoek: 2-3. In de laatste minuut maakte ook Pedro nog zijn tweede treffer, waardoor het duel eindigde in 2-4.

Door de zege mag Flamengo zich de nummer drie van het WK voor clubs 2023 noemen. Later op zaterdag (20.00 uur) spelen Al Hilal en Real Madrid de finale van het toernooi.