Firmino krijgt Klopp bijna aan het zingen met fantastische assist

Reacties

Roberto Firmino heeft met zijn spel tegen Newcastle United (3-1 overwinning) de nodige lof geoogst in de Britse pers. De Braziliaan kwam bij een 1-1 tussenstand binnen de lijnen en toonde zich andermaal belangrijk voor zijn ploeg.

Firmino krijgt Klopp bijna aan het zingen met fantastische assist

Aanvankelijk begon Firmino op de bank in het duel met het Newcastle United. De spits was tijdens de interlandbreak afgereisd naar de Verenigde Staten om twee interlands te spelen met de nationale ploeg van Brazilië en daarom besloot manager Jürgen Klopp hem niet te laten starten. Aanvankelijk kreeg Jetro Willems Anfield even stil, toen hij de openingstreffer op schitterende wijze op zijn naam zette. Nadat de gelijkmaker was gemaakt door Sadio Mané kwam Firmino orde op zaken stellen.

Na iets meer dan half uur maakte de Braziliaan zijn opwachting, doordat Divock Origi met een blessure naar de kant moest. Bij zowel de 2-1 van Mané als de 3-1 van Mohamed Salah leverde hij schitterend voorwerk. Eerst zette hij Mané met een steekpass op maat alleen voor de keeper, maar het mooiste bewaarde hij voor de tweede helft. Met een fraaie hakbal bediende hij de inlopende Salah, die voor de beslissing zorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manager Jürgen Klopp vertelde in gesprek met het eigen clubkanaal  dat hij zichzelf moest bedwingen om niet mee te zingen met de aanstekelijke 'Bobby Firmino-song', die massaal door het stadion van The Reds klonk. 'We gunden hem rust, omdat hij pas laat terugkeerde van de trip met zijn nationale ploeg, maar wisten dat hij kon invallen. Wat Bobby daarna liet zien was fenomenaal. Een briljante wedstrijd', zo luidde het commentaar van de Duitser.

Firmino kan vooralsnog uitstekende statistieken overleggen dit seizoen. Niet alleen scoorde de valse spits al twee keer, maar in vijf wedstrijden gaf hij ook nog eens drie assists. Dat zag ook Andy Robertson, die zijn waardering voor zijn teamgenoot niet onder stoelen of banken stak. 'Hopelijk is de blessure van Divock (Origi, red.) niet ernstig, maar het is lekker dat we Bobby konden inbrengen. Hij toonde meteen zijn klasse en had misschien wel drie of vier assists kunnen hebben.'

Dinsdag mag Firmino opnieuw zijn waarde bewijzen. Champions League-winnaar Liverpool neemt het dan in Italië op tegen Napoli.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.