Fiorentina, Sampdoria en Udinese op koers

In de jacht op Europees voetbal maakten Fiorentina, Sampdoria en Udinese geen fout.

Fiorentina-Catania 2-1Catania bood goed tegenspel maar kon niet voorkomen dat Fiorentina de vierde plaats in de Serie A met succes verdedigde. De gasten maakten de 1-0 van Fiorentina (kopbal Zradko Kuzmanovic) nog ongedaan door een doelpunt van Juan Manuel Vargas. Twintig minuten voor het einde bezorgde Adrian Mutu zijn ploeg de drie punten. De Roemeen nam de bal aan op dertig meter van het vijandelijk doel, dribbelde op snelheid naar voren en knalde onberispelijk raak: 2-1.

Reggina-Udinese 1-3Antonio Di Natale was met twee doelpunten de grote man bij Udinese, dat belangrijke punten pakte in de strijd om Europees voetbal. Di Natale zorgde na balverlies van Edgar Barreto voor 0-2 en bepaalde de eindstand in blessuretijd op 1-3. Met 36 punten uit 23 wedstrijden bezet Udinese de zesde plaats in de Serie A.

Genoa-Sampdoria 0-1Sampdoria was de veel betere ploeg in de stadsderby, maar drukte het verschil pas in de 87ste minuut uit in de score. Uitblinker Antonio Cassano stond aan de basis van de winnende treffer met een goede dribbel en Christian Maggio rondde af. De spits had eerder vier grote kansen laten liggen. Genoa speelde in het laatste half uur met tien man na een geel-rode kaart voor Danilo.