Fiorentina geeft AS Roma een forse dreun

Fiorentina heeft AS Roma met een 4-1 nederlaag terug naar de Italiaanse hoofdstad gestuurd. Beide ploegen hadden een zege nodig om in de race te blijven voor een plek in de voorronde van de Champions League komend seizoen.

Fiorentina geeft AS Roma een forse dreun

Dat bleek in de beginfase die onnodig hard was en waar de spanning op het veld vaak uit de hand liep. Juan Vargas brak echter al snel de ban. De Peruaan knalde van ver buiten het strafschopgebied de openingstreffer voor Fiorentina op het scorebord. Kort na de hervatting vergrootte Viola de voorsprong. Na een vloeiende aanval was Alberto Gilardino koppend het eindstation. Na een uur moest AS Roma verder met tien man. David Pizarro ontving zijn tweede gele kaart.

Kort daarna besliste Gilardino met zijn tweede treffer het duel. In de 73ste minuut deed invaller Massimo Gobbi AS Roma nog meer pijn. Zijn eerste balcontact was gelijk een doelpunt. Gobbi was alert bij een rebound die AS Roma-goalie Artur moest toestaan na een kopbal van Gilardino. Vlak voor tijd maakte Julio Baptista nog de eretreffer voor de Romeinen: 4-1.

Fiorentina klimt naar de vierde stek. Genoa kan weer de plek die recht geeft op het spelen van voorronde Champions League terugpakken als het zondag wint van Bologna. AS Roma staat zesde en heeft nu zes punten achterstand op Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's