Finnbogason sleept in slotfase punt uit vuur tegen VVV

SC Heerenveen heeft op het nippertje een punt uit het vuur gesleept. Alfred Finnbogason was in de laatste minuut trefzeker, waardoor hij de eindstand in het duel met VVV-Venlo op 2-2 bepaalde.

In de eerste helft creëerde Heerenveen niet al te veel kansen. Doordat dat ook voor VVV gold, was het spektakel in Friesland ver te zoeken. Pas na ruim een halfuur viel het eerste doelpunt in het Abe Lenstra Stadion.

Een trefzekere kopbal, waarbij doelman Kristoffer Nordfeldt aan de grond genageld stond, van Uche Nwofor zette VVV op voorsprong. Het antwoord van Heerenveen bleef vervolgens uit. Ook in de beginfase van de tweede helft stond het duel niet bol van de spanning.

Heerenveen kwam weliswaar steeds beter in het spel, maar keeper Niki Mäenpää weerhield de huurlingen Yassine El Ghanassy en Lukas Marecek met een aantal reddingen van scoren. Waar de gelijkmaker in de lucht hing, was het VVV dat de score verdubbelde. Een trefzekere kopbal van Marcel Seip, met een matig optreden van Nordfeldt, betekende de 0-2 in het nadeel van de voormalig werkgeve van de verdediger.

Het elftal van trainer Marco van Basten herstelde zich echter direct door via Marecek na een fraaie aanval de aansluitingstreffer te verzorgen. Daardoor was de spanning weer compleet terug in de wedstrijd en ging Heerenveen gretig op zoek naar de gelijkmaker.

De Limburgers leken stand te houden, tot de negentigste minuut aanbrak. Bij een klutssituatie in het strafschopgebied van VVV reageerde Finnbogason attent door de bal achter Mäenpää te tikken. Een slotoffensief bracht Heerenveen niet de winnende treffer.

De ploeg van trainer Ton Lokhoff blijft op de zeventiende plaats staan met zestien punten, Heerenveen heeft evenals RKC en NAC Breda 23 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.