Laporta op de vingers getikt: Barça moet miljoenen betalen aan flop

Reacties

Barcelona heeft een financiële tegenslag te verwerken gekregen. De Catalanen moeten Matheus Fernandes namelijk een gigantische vergoeding betalen, nadat hij op onrechtmatige wijze ontslagen is. De oud-speler won een rechtzaak van de club.

Laporta op de vingers getikt: Barça moet miljoenen betalen aan flop

In 2020 betaalde Barça zo'n zeven miljoen euro voor Fernandes om hem los te weken bij Palmeiras. Onder trainer Ronald Koeman kwam de middenvelder echter niet verder dan zeventien minuten speeltijd in het eerste elftal. Een verhuurperiode bij Real Valladolid liep ook op een teleurstelling uit.

Barça besloot het contract met Fernandes te vernietigen. De middenvelder trok naar Palmeiras, maar vocht zijn ontslag in Camp Nou aan. Hij daagde Barcelona voor de rechter en claimde nog miljoenen euro's tegoed te hebben van de club.

Volgens Mundo Deportivo heeft de rechter Fernandes nu gelijk gegeven. Liefst achtenhalf miljoen euro moeten de Catalanen betalen aan de transferflop, nadat hij op onrechtmatige wijze de deur is gewezen. Een misrekening voor Joan Laporta. De voorzitter stuurde Fernandes weg, maar krijgt nu de rekening gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.