Finalisten van '74 op uitnodiging van KNVB aanwezig bij Duitsland-Nederland

Reacties

De internationals die in 1974 de WK-finale tegen West-Duitsland speelden, zijn dinsdag op uitnodiging van de KNVB aanwezig bij de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland.

Finalisten van '74 op uitnodiging van KNVB aanwezig bij Duitsland-Nederland
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Nederland
Nederland

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat het Nederlands elftal op het WK '74 een onuitwisbare indruk achterliet. De bekroning in de vorm van een wereldtitel bleef uit door de 2-1 nederlaag in de finale tegen West-Duitsland, maar het voetbal van Oranje sprak dusdanig tot de verbeelding dat het nog altijd voortleeft in de herinnering van veel liefhebbers.

Nu Nederland ter voorbereiding op het EK in en tegen Duitsland speelt, besloot de KNVB om de overgebleven leden van de gouden generatie uit de jaren zeventig uit te nodigen. Van de selectie van '74 zijn ons de laatste jaren al diverse oud-spelers ontvallen, zoals Johan Cruijff, Ruud Geels, Wim Jansen, Jan Jongbloed, Piet Keizer, Rob Rensenbrink en Piet Schrijvers.

Arie Haan, Willem van Hanegem, Kees van Ierssel, Rinus Israël, Theo de Jong, René van de Kerkhof, Willy van de Kerkhof, Ruud Krol, Johan Neeskens, Wim Rijsbergen en Eddy Treijtel zullen allemaal aanwezig zijn in Frankfurt, meldde de voetbalbond in een persbericht. Alleen Johnny Rep, nog altijd WK-topscorer aller tijden van Oranje met zeven goals, is verhinderd.

Vijftig jaar geleden vond Nederland het moderne voetbal uit tijdens het WK 1974. Van de buitenspelval tot de inschuivende libero en van positiewisselingen tot massale druk bij balverlies. Vijftig jaar na dato gaat VI in een papieren special terug naar dit toernooi dat het voetbalspel veranderd heeft, met schitterende foto’s en verhalen die het tijdsbeeld schetsen.

Bestel de special hier.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.