Filevermijders krijgen spijt na bizarre slotfase in Engels competitieduel

Charlton Athletic en Ipswich Town hebben zaterdag voor een behoorlijk ongewoon spektakelstuk gezorgd. In de blessuretijd van de competitiewedstrijd vielen nog vier doelpunten en gaf Ipswich Town een late zege, en daarmee de koppositie in de League One, alsnog uit handen: 4-4.

Charlton en Ipswich waren na negentig minuten nog in evenwicht (2-2), waarna de bezoekers aan het langste eind leken te trekken. Freddie Ladapo zette Ipswich op voorsprong en Sam Morsy maakte er zelfs 2-4 van. Aangezien het laatste fluitsignaal naderde, leek de zege voor Ipswich daarmee binnen te zijn. Met die drie punten zou de ploeg lijstaanvoerder Plymouth Argyle voorbijgaan.

Het ging echter toch nog mis voor Ipswich. Terell Thomas bracht de spanning weer terug en in de 99ste minuut maakte George Dobson er nog 4-4 van. Toeschouwers die iets voor het einde weg waren gegaan om de ergste verkeersdrukte voor te zijn kwamen daarmee bij thuiskomst voor een vervelende verrassing te staan.

'Het was een heuse achtbaan', stamelde Ipswich-trainer Kieran McKenna na afloop. 'Natuurlijk is er nu heel veel frustratie, woede en teleurstelling in de kleedkamer over de manier waarop we nog twee doelpunten hebben weggegeven. Zo hoort het ook. Voor mij was het geen gebrek aan concentratie of slordigheid, maar gewoon een gebrek aan controle. Het was een erg emotionele wedstrijd.'