'Fikse schorsing voor wannabe-Ajacied Uche'

Volgens de Poolse media staat Wisla Kraków op het punt z'n Nigeriaanse vleugelspeler Kalu Uche voor een half jaar te schorsen. Uche is namelijk in staking. De Nigeriaanse aanvaller trok zich begin deze week uit de selectie van zijn club voor het Champions League-duel met Omonia Nicosia terug. Wisla won zonder Uche overigens met 5-2.

'Fikse schorsing voor wannabe-Ajacied Uche'

De achterliggende gedachte bij Uche is duidelijk: hij wil alsnog een transfer naar Ajax afdwingen. Zou hij voor Wisla tegen Nicosia in actie zijn gekomen, dan is hij voor de Champions League in ieder geval niet meer speelgerechtigd voor de Amsterdammers.

De actie van de Nigeriaan werd door de supporters van Wisla Kraków overigens allerminst op prijs gesteld. De Poolse supporters reageerden woedend op de werkweigering van Uche en het stadion was woensdag dan ook volgehangen met tegen hem gerichte spandoeken.

Kalu Uche is in Kraków al een week lang het nieuws van de dag. Al op maandag gingen geruchten dat hij in staking was gegaan, maar toen beweerden officials nog bij hoog en bij laag dat de Nigeriaan slechts geblesseerd was. Op de officiële persconferentie van dinsdagavond kon trainer Henryk Kasperczak er echter niet meer onderuit en moest hij toegeven dat Uche zelf was opgestapt uit de selectie.

Kalu Uche beweert al bijna twee weken dat hij in zijn contract een clausule heeft die zegt dat hij voor maximaal twee miljoen euro naar een andere club (Ajax) mag vertrekken. Volgens Wisla-voorzitter Bogdan Basalaj is er echter geen clausule. Hij zei al eerder dat het waarschijnlijk de zaakwaarnemers zijn die de vleugelspits het hoofd op hol brengen.

Uche heeft op donderdag een gesprek met voorzitter Basalaj over de ontstane situatie. Mocht daar niets uitkomen, dan overweegt de speler spoedarbitrage bij de FIFA aan te vragen. Ajax liet bij monde van directeur Arie van Eijden al eerder weten zich niet te willen mengen in de controverse Uche-Kraków, maar de club zegt nu toch de deur voor de Nigeriaan te willen openhouden.

Bekijk hier al onze video's