FIFA wil transfermarkt fundamenteel aanpakken en aantal huurlingen beperken

Reacties

De FIFA heeft maatregelen aangekondigd om de ongewenste situaties op de transfermarkt aan te pakken. Onder andere wordt het aantal huurlingen aangepakt.

FIFA wil transfermarkt fundamenteel aanpakken en aantal huurlingen beperken

'We hebben alles op tafel gelegd en alle partijen hebben begrepen dat we actie moeten ondernemen', zei FIFA-president Gianni Infantino na gesprekken met vertegenwoordigers van clubs (ECA), de internationale spelersvakbond (FIFPro) en nationale bonden. 'Het resultaat is dit hervormingsvoorstel.'

De FIFA komt met een pakket van maatregelen om het transfersysteem 'fundamenteel' te veranderen. Een van de meest in het oog springende voorstellen is om het aantal huurlingen te beperken. Een situatie als bij Chelsea – dat dit seizoen 38 spelers heeft verhuurd – moet in de toekomst niet meer mogelijk zijn.

Het moet gaan om de ontwikkeling van spelers in plaats van een financiële exploitatie, zo oordeelt de FIFA na de gesprekken met alle partijen. Daarom moet het onbeperkt uitlenen van spelers niet meer mogelijk worden. Dat kan ook gevolgen hebben voor clubs als NAC Breda, die dankzij een samenwerkingsverband met Manchester City de nodige huurlingen in de selectie heeft.

Ook wil de FIFA de regels voor zaakwaarnemers strenger maken. De vertegenwoordigers van de spelers moeten onder andere een licentie krijgen en bovendien geregistreerd staan bij het Transfer Matching System. Daarnaast moeten de transferkosten en de betaalde commissies inzichtelijker worden gemaakt.

De FIFA heeft het pakket van maatregelen voorgelegd aan de FIFA Council, dat zich op 26 oktober zal buigen over de voorstellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.