FIFA wijst ervaren Italiaan aan voor eerste halve finale

Reacties

De FIFA heeft scheidsrechter Daniele Orsato aangewezen voor de eerste halve finale op het WK. De 47-jarige Italiaan moet dinsdag het duel tussen Argentinië en Kroatië in goede banen leiden.

FIFA wijst ervaren Italiaan aan voor eerste halve finale
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Kroatië
Kroatië

Orsato krijgt in het Lusail Stadion ondersteuning van een landgenoot. Massimiliano Irrati is als VAR aangewezen.

Orsato floot dit WK tot nu toe twee groepsduels. Hij was leidsman bij het openingsduel tussen Qatar en Ecuador, dat in een Zuid-Amerikaanse zege (0-2) eindigde. Bovendien had hij Argentinië al een keer onder zijn hoede, tijdens de 2-0 op Mexico in de groepsfase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De optredens van de scheidsrechters in de laatste duels zullen met flinke aandacht gevolgd worden. In de kwartfinales was er veel te doen over de prestaties van de arbiters, onder meer over de warrige leiding van Antonio Mateu Lahoz bij Nederland tegen Argentinië.

In onderstaand PRO-artikel, waarin we alle scheidsrechters uit de knock-outfase beoordelen, liepen we al vooruit op de aanstelling voor de eerste halve finale. Met Danny Makkelie heeft Nederland ook nog een gegadigde voor de laatste duels. Zoals Orsato dat ook heeft, Italië plaatste zich niet voor het WK, is de weg door de uitschakeling van Oranje wat dat betreft vrij voor Makkelie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.