FIFA verbiedt politieke boodschap op Deense trainingsshirts

Reacties

De spelers van Denemarken mogen tijdens het WK in Qatar geen trainingsshirts dragen met daarop de tekst 'mensenrechten voor iedereen'. De FIFA gaf de Deense voetbalbond nul op het rekest nadat een verzoek om de shirts te dragen werd verstuurd.

FIFA verbiedt politieke boodschap op Deense trainingsshirts
© Pro Shots

Sponsoren van het Deense nationale team gaven een jaar geleden hun plek op de shirts op om plaats te maken voor de boodschap over de mensenrechten in Qatar. De Deense bond was dat van plan, maar de FIFA zag het niet zitten. De wereldvoetbalbond staat niet toe dat er politieke boodschappen op shirts worden gezet.

Denemarken had de shirts al klaarliggen, maar directeur Jakob Jensen kreeg vervolgens slecht nieuws uit Zwitserland. 'We hebben woensdag bericht gekregen van de FIFA', vertelde Jensen tegen het Deense persbureau Ritzau. 'We hebben het verzoek ingediend, maar we kregen een negatief antwoord terug. Dat vinden we jammer, maar we moeten er wel rekening mee houden.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.