FIFA schorst Nederlands Barça-talent Simons

Reacties

De sancties van de FIFA tegen Barcelona hebben vergaande gevolgen voor Xavi Simons. Het grote Nederlandse talent is door de wereldvoetbalbond geschorst.

FIFA schorst Nederlands Barça-talent Simons

Dat meldt El Mundo Deportivo. De naam Simons prijkt op een lijst van elf talenten die zijn geschorst door de wereldvoetbalbond (FIFA). De twaalfjarige voetballer, die te boek staat als een van de grootste talenten van Barcelonas opleidingscentrum La Masia, is de zoon van de voormalige Nederlandse profvoetballer Regilio Simons.

Eerder deze week ontbond Barcelona op aandringen van de wereldvoetbalbond al het contract van Fodé Fofana, die op elfjarige leeftijd overkwam van het Groningse GVAV-Rapiditas. Hij is volgens de FIFA net als Simons op onrechtmatige wijze aangetrokken, een lezing die Barcelona overigens bestrijdt.

De sancties maken deel uit van de transferban die Barcelona eind vorig jaar kreeg opgelegd vanwege het aantrekken van voetballers op te jonge leeftijd. Door die straf mogen de Catalanen pas in januari 2016 weer spelers inschrijven voor de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.