FIFA nomineert Ten Hag voor eretitel Coach van het Jaar

Reacties

Erik ten Hag is door de FIFA genomineerd voor de eretitel beste trainer ter wereld. De coach van Ajax is één van de tien kanshebbers op de prestigieuze award.

FIFA nomineert Ten Hag voor eretitel Coach van het Jaar

De andere negen kanshebbers zijn: Djamel Belmadi (Algerije), Didier Deschamps (Frankrijk), Marcelo Gallardo (River Plate), Ricardo Gareca (Peru), Pep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Fernando Santos (Portugal) en Tite (Brazilië). 

Voor Ten Hag is het een schitterende beloning voor een memorabel seizoen met Ajax. Onder de 49-jarige tacticus wonnen de Amstedammers de nationale dubbel, maar nog indrukwekkender waren de prestaties in Europa. Ajax bereikte de halve finale van de Champions League door Real Madrid en Juventus uit te schakelen en miste de eindstrijd maar nipt door een extreem late goal van Tottenham Hotspur.

In Nederland werd Ten Hag al bekroond met de Rinus Michels Award en nu maakt de Tukker dus ook kans op een mondiale onderscheiding. De concurrentie is echter niet mals. Met Belmadi, Santos en Tite zijn er drie bondscoaches genomineerd die hun land naar winst van een toernooi leidden. Hetzelfde geldt voor Klopp, die Liverpool de Champions League schonk. Guardiola pakte met Manchester City liefst vier prijzen op landelijk niveau.

De uitreiking van de award The Best FIFA Men's Coach is op 23 september in Milaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Winnaars The Best FIFA Men's Coach

2016 Claudio Ranieri Leicester City
2017 Zinedine Zidane Real Madrid
2018 Didier Deschamps Frankrijk
Analyse: zo gaat Ajax spelen in het seizoen 2019/20
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.