FIFA nomineert Martens en Miedema voor Best Women's Player

Reacties

De wereldvoetbalbond FIFA heeft donderdagmiddag naar buiten gebracht dat de kersverse Europese kampioenen Lieke Martens en Vivianne Miedema in de race zijn voor de prestigieuze titel The Best FIFA Women's Player, ofwel Wereldvoetbalster van het Jaar.

FIFA nomineert Martens en Miedema voor Best Women's Player

Voor Martens is het al de tweede nominatie in korte tijd. De linksbuiten van Barcelona is immers ook in de race voor de titel UEFA Women's Player of the Year, de prijs voor de beste speelster van Europa. In die verkiezing moet ze zien af te rekenen met Pernille Harder (Denemarken, Linköping en VfL Wolfsburg) en Dzsenifer Marozsán (Duitsland, Olympique Lyon).

Voor Martens was de winst bij het EK de kroon op haar seizoen. De 24-jarige linksbuiten werd uitgeroepen tot Speler van het Toernooi en gaat nu aan de slag bij Barcelona, dat Martens heeft overgenomen van FC Rosengard. Daar wordt zij de best betaalde voetbalster ooit.

Miedema werd bij de UEFA-verkiezing vierde, maar mag nu hopen op een podiumplek bij de FIFA. Lucy Bronze (Engeland), Deyna Castellanos (Venezuela), Harder (Denemarken), Samantha Kerr (Australië), Dzsenifer Marozsan (Duitsland), Carli Loyd (VS), Wendie Renard (Frankrijk) en Jodie Taylor (Engeland) zijn de andere genomineerden.

Op maandag 23 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een gala in Londen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.