FIFA gunt China primeur bij eerste zomerse WK voor clubs

Reacties

Het WK voor clubs in 2021, het eerste toernooi dat op een nieuwe manier zal worden georganiseerd, zal gaan plaatsvinden in China. De stemgerechtigden bij FIFA hebben unaniem voor het Aziatische land als organisator gekozen, zo maakt de wereldvoetbalbond donderdag bekend.

FIFA gunt China primeur bij eerste zomerse WK voor clubs
© Pro Shots

Momenteel wordt het WK voor clubs nog jaarlijks in december afgewerkt, met alle kampioenen van de continenten. Vanaf 2021 - de precieze data in dat jaar zijn tussen 17 juni en 4 juli - doen er liefst 24 clubs mee. Het evenement wordt eens in de vier jaar gespeeld, in het tijdsslot van het toernooi om de Confederations Cup. Dat landentoernooi verdwijnt van de kalender.

Bij de FIFA-vergadering in Shanghai werd donderdag gestemd over het gastland voor het eerste zomerse club-WK en China kwam als winnaar uit de strijd. Dit betekent dat China als organisator ook één van de 24 deelnemers mag leveren. De speelsteden zijn nog niet bekendgemaakt.

Er werden bij de FIFA-meeting van donderdag nog meer toernooien toegewezen. Zo zal het landen-WK voor teams Onder-20 in 2021 georganiseerd worden in Indonesië en wordt het WK Onder-17 over twee jaar gehouden in Peru. De FIFA maakt tevens bekend dat het in de komende drie jaar één miljard Amerikaanse dollar zal gaan investeren in het vrouwenvoetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.