FIFA-compensatie na blessure Neymar: niet eens genoeg voor maandsalaris

Reacties

Al-Hilal kan na de zware blessure van Neymar aankloppen bij de FIFA voor een compensatie. Dit is echter een druppel op een gloeiende plaat, met de maximale compensatie kan de club uit Saoedi-Arabië nog niet eens het maandsalaris van de speler ophoesten.

FIFA-compensatie na blessure Neymar: niet eens genoeg voor maandsalaris
© Pro Shots

Het ging in de afgelopen interlandperiode mis voor Neymar, die een zware knieblessure opliep tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Brazilië tegen Uruguay. Hij scheurde zijn voorste kruisband af en zal opnieuw maandenlang moeten toekijken.

Als een speler tijdens een officiële interland geblesseerd raakt en langer dan een maand afwezig is, mogen werkgevers zich melden bij de FIFA voor compensatie. Het Braziliaanse Globo sprak met Eduardo Carlezzo, die als expert in het internationale sportrecht wat uitleg gaf. Hij gaf aan dat de FIFA jaarlijks zo'n tachtig miljoen euro compenseert aan clubs en dat de maximale compensatie op zo'n 7,5 miljoen is vastgesteld.

Deze maximale compensatie is voor werkgever Al-Hilal lang niet genoeg om de kosten te dekken. Niet alleen werd Neymar voor een slordige honderd miljoen euro gekocht van Paris Saint-Germain, de Braziliaan verdient volgens Forbes ook een slordige 106 miljoen per jaar. De 7,5 miljoen vanuit de FIFA dekt dus niet eens een maandsalaris van de geblesseerde Neymar.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.