Feyenoorders Jahanbakhsh en Ueda tegen elkaar na succes in Qatar

Reacties

Iran heeft woensdagavond met pijn en moeite de kwartfinale van de Azië Cup bereikt. Met basisspeler Alireza Jahanbakhsh werd Syrië pas na strafschoppen verslagen in Doha, Qatar. Het betekent dat de Feyenoord-aanvaller nog niet terug kan keren naar Nederland.

Feyenoorders Jahanbakhsh en Ueda tegen elkaar na succes in Qatar
© Pro Shots
Iran
Iran
ns
1 - 1
Syrië
Syrië

Voorlopig beleeft Iran een vlekkeloze campagne op de Azië Cup. In de groepsfase werd afgerekend met Palestina, Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten en in de achtste finale kon ook Syrië niet afrekenen met de drievoudig winnaar van de Azië Cup. Iran had het wel bijzonder lastig met de nummer 91 van de FIFA-ranking.

Mehdi Taremi zette Iran tien minuten voor rust nog op voorsprong via een strafschop die hij zelf verdiend had, maar daarna legde ook Syrië via Omar Khrbin succesvol aan vanaf elf meter. Zo werd het verlengen in Qatar, die verlenging maakte Jahanbakhsh niet mee. Hij werd twintig minuten voor tijd gewisseld en zag dat landgenoot Taremi kort voor het begin van de verlenging tegen een domme tweede gele kaart opliep.

Het deed de kansen van Iran geen goed, maar het land hield stand in de verlenging. De penaltyserie werd vervolgens gewonnen, Syriër Fahd Youssef werd de schlemiel door als enige te missen. Door de zege na penalty's komt Iran komend weekend tegenover Japan te staan in de kwartfinale. Dat land bereikte de volgende ronde via goals van onder anderen Ritsu Doan en Feyenoorder Ayase Ueda.

Iran - Japan wordt zaterdagmiddag (12.30 uur) afgewerkt, Feyenoord staat een dag later tegenover AZ.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.