Feyenoorder Larsson na afscheid Toivonen terug in Zweedse selectie

Reacties

De Zweedse bondscoach Janne Andersson heeft Sam Larsson opgeroepen voor het oefenduel met Oostenrijk (6 september) en de start van de Nations League tegen Turkije (9 september). De aanvaller van Feyenoord is een van de drie nieuwe gezichten in de selectie van de WK-kwartfinalist.

Feyenoorder Larsson na afscheid Toivonen terug in Zweedse selectie

Andersson doet voor de eerste interlands na het succesvol verlopen toernooi in Rusland voor het overgrote deel een beroep op dezelfde spelers. Alleen de als international gestopte Ola Toivonen (32) is er niet meer bij. In plaats van de voormalig PSV'er zijn behalve Larsson ook de aanvallende middenvelders Robin Quaison (FSV Mainz 05) en Ken Sema (Watford) bij de groep gehaald.

Larsson is de enige speler in de Zweedse selectie vol oude bekenden uit de Eredivisie die momenteel in de Nederlandse competitie uitkomt. De 25-jarige aanvaller speelde zijn derde en laatste interland in juni 2017 tegen Noorwegen (1-1). In november 2016 kende de toenmalig speler van SC Heerenveen nog een veelbelovend debuut toen hij scoorde in het oefenduel met Hongarije (2-0).

Bij Feyenoord wacht Larsson, Boëtius verlaat Feyenoord voor tweede keer en trekt naar Mainzdie zijn directe concurrent Jean-Paul Boëtius deze week na een reeks incidenten naar FSV Mainz 05 zag vertrekken, nog op zijn eerste doelpunt. Desondanks krijgt hij van de bondscoach een nieuwe kans. Andersson maakte tevens bekend zijn contract bij de Zweedse bond te verlengen tot december 2022, als het WK in Qatar wordt gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Samenvatting SC Heerenveen - Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.