Feyenoorder Dammers daalt af naar de Jupiler League

Reacties

Wessel Dammers vertrekt bij Feyenoord zonder zijn Eredivisie-debuut te hebben gemaakt voor de club waarvoor hij al vrijwel zijn hele leven uitkomt. De 22-jarige verdediger vervolgt zijn loopbaan in de Jupiler League. Hij heeft een driejarig contract getekend bij Fortuna Sittard.

Feyenoorder Dammers daalt af naar de Jupiler League

Daarmee komt er definitief een einde aan het verblijf van Dammers in De Kuip. Feyenoord verhuurde hem in het seizoen 2015/16 al aan SC Cambuur, maar vorig seizoen behoorde de tot mandekker omgeturnde aanvaller tot de selectie die kampioen van Nederland werd. Dammers zat regelmatig bij de wedstrijdselectie, maar kwam niet in actie.

Een van zijn weinige officiële wedstrijden in het shirt van Feyenoord speelde Dammers in de Europa League. Wegens personele problemen in de defensie deed trainer Giovanni van Bronckhorst een beroep op hem in het Europa League-duel met Manchester United. Op Old Trafford was de Engelse grootmacht met 4-0 te sterk.

Komend seizoen zou Dammers met Feyenoord in de Champions League uitkomen, maar het wordt de Jupiler League voor de zelfopgeleide speler die nog tot medio 2018 onder contract stond. Voor trainer Sunday Oliseh is hij de derde nieuweling, na Kai Heerings (FC 08 Homburg) en de Portugese aanvaller André Vidigal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.