Feyenoord zegt contracten 'trouwe' verdedigers formeel op

Reacties

Feyenoord gaat de aflopende contracten van centrumverdedigers Sven van Beek en Eric Botteghin vooralsnog niet verlengen. Dat heeft de club laten weten.

Feyenoord zegt contracten 'trouwe' verdedigers formeel op
© Pro Shots

Volgens de CAO-verplichtingen moeten clubs vóór 1 april formeel laten weten of aflopende contracten wel of niet verlengd worden, en of eventuele opties worden gelicht. Feyenoord laat nu weten dat de Botteghin en Van Beek (die een aflopende verbintenis hebben) vooralsnog geen nieuwe aanbieding krijgen. De Braziliaan speelt al sinds 2015 in De Kuip, de nu aan Willem II-verhuurde Van Beek doorliep de jeugdopleiding en debuteerde in 2013. Ook voor het contract van derde keeper Ramón ten Hove wordt voorlopig niet verlengd.

Daarnaast heeft de club laten weten dat de opties in de contracten van Bart Nieuwkoop en George Johnston (die verhuurd wordt aan Wigan Athletic) niet worden gelicht. 'In de praktijk betekent de formele opzegging of afzien van het lichten van de optie niet altijd een einde van de samenwerking', licht Feyenoord toe. 'Eventueel treedt de club op een later moment nog met één of meerdere van de betreffende spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis voor komend seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.