Feyenoord worstelt zich met moeite langs FC Zwolle

Feyenoord deed wat het aan zijn stand verplicht was: FC Zwolle opzij zetten op weg naar de KNVB-beker. Maar het was een worsteling voor de Rotterdammers (2-1).

In de eerste twintig minuten verzuimde Feyenoord de kwartfinale al in een vroegtijdig stadium te beslissen. Van drie grote kansen was één treffer de schamele en onvoldoende oogst. Dat de score beperkt bleef tot een doelpunt van Roy Makaay, deed zich gaandeweg de wedstrijd namelijk steeds meer voelen. Zeker omdat FC Zwolle uit de gelijkmaker van Tozé op slag van rust extra vertrouwen putte.

Het afwachtend spelende FC Zwolle deed na rust in De Kuip nauwelijks onder voor Feyenoord. De formatie van Jan Everse onderstreepte dat onder meer met een enorme kans voor Anton Jongsma. Feyenoord-keeper Henk Timmer onthield zijn oude club een niet eens onverdiende voorsprong. Natuurlijk speelde FC Zwolle een puike partij, maar het wat vooral Feyenoord dat met zichzelf worstelde. Vooral verdedigend zag het er allemaal kwetsbaar uit. Maar ook aanvallend maakte de Rotterdamse ploeg weinig klaar. Zeven minuten voor het einde leverde een van de schaarse soepele aanvallen wél de winnende treffer op.

Uit een scherp aangesneden voorzet van Jonathan De Guzman kopte invaller Michael Mols Feyenoord naar de halve finale van de KNVB-beker. Daarmee ontsnapte de Rotterdammers aan een pijnlijke uitschakeling, ook omdat Tozé na de 2-1 een kans op de gelijkmaker zag stranden.