Feyenoord wil af van de hatelijke nul op vreemde bodem

• NEC won dit seizoen nog geen duel in de Eredivisie en won al negen thuisduels op rij niet (V7, G2). Dat is de slechtste reeks sinds het seizoen 1982/83 (11 thuisduels op rij geen winst).

Feyenoord wil af van de hatelijke nul op vreemde bodem

NEC won zijn laatste wedstrijd op 22 februari (2-3 bij Willem II). De vijftien wedstrijden daarna leverden geen enkele zege op (V13, G2).

Feyenoord is de enige ploeg in de Eredivisie die nog geen punten verzamelde in uitwedstrijden. In 2008/09 ging het uit nog stroever toen verloren de Rotterdammers vier uitduels op rij.

Waar Feyenoord vorig seizoen veel tegentreffers kreeg uit standaardsituaties is de ploeg nu ook zelf trefzeker in stilstaande fases. Van de tien treffers kwam er één voort uit een strafschop, twee uit een hoekschop en drie na een vrije trap.

Feyenoord-topscorer Graziano Pellè.
Feyenoord-topscorer Graziano Pellè.

Feyenoord-spits Graziano Pellè is met zijn zes treffers productiever dan de complete selectie van NEC. De Nijmegenaren scoorden tot dusverre vijf keer.  

De Italiaan nam zes van de tien Feyenoord treffers voor zijn rekening  (60 procent). Sinds zijn komst in de Kuip maakte hij 33 van de 74 Eredivisietreffers (45 procent).

Vorig seizoen won Feyenoord met 0-3 bij NEC. Graziano Pellè scoorde een keer en de overige twee treffers kwamen van Jean-Paul Boëtius. De talentvolle buitenspeler nadert zijn rentree na een meniscusblessure die hem al vijf maanden aan de kant houdt.

NEC incasseerde in zijn laatste dertien thuiswedstrijden telkens minimaal een treffer. Overigens wisten de Nijmegenaren in de laatste zeventien Eredivisieduels niet de nul te houden.

Feyenoord won zijn laatste uitwedstrijd op 10 maart (Roda JC, 0-1). Inmiddels wachten de Rotterdammers al vijf uitbeurten op een zege (G1, V4).

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's