Feyenoord vindt met Delle vervanger van Jones

Reacties

Joris Delle is de nieuwe keeper van Feyenoord. De goalie komt zoals VI vorige week al meldde transfervrij over van NEC, waar zijn contract afliep. Feyenoord zag eerder keeper Brad Jones vertrekken.

Feyenoord vindt met Delle vervanger van Jones

Delle (28) speelt sinds 2016 in Nederland, toen NEC hem overnam van Lens. In het seizoen 2016/17 miste de Fransman geen enkele minuut in de Eredivisie, maar hij kon degradatie naar de Eerste Divisie niet voorkomen. Delle bleef de club trouw en keepte vorig seizoen 32 duels op het tweede niveau. Sinds kort is hij dus transfervrij. Hij tekent voor één jaar in Rotterdam.

'Met het vertrek van Jones en de keuze voor Justin Bijlow als eerste doelman waren we op zoek naar een ervaren keeper om het keeperskwartet aan te vullen,' licht technisch directeur Martin van Geel de komst van Delle op de site van Feyenoord toe. 'Die ervaring hebben we zeker gevonden in Joris, met bijna tweehonderd wedstrijden achter zijn naam in het profvoetbal. Bovendien is hij een op en top professional. Die persoonlijkheid hebben we nodig om Justin en de andere keepers scherp te houden en om er te staan wanneer het nodig is.'

Trainer Giovanni van Bronckhorst maakte vorige week bekend dat jongeling Bijlow de nieuwe eerste keeper van Feyenoord is. Delle zal dus moeten concurreren met Kenneth Vermeer voor een plek als reservekeeper van Feyenoord. De Rotterdammers legden dit weekend beslag op de Johan Cruijff Schaal, donderdag is AS Trencín de tegenstander in de derde voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.