Feyenoord verwacht Smolov vrijdag mét vergunning

De kans is aanwezig dat Fedor Smolov zondag al in actie kan komen voor Feyenoord. De Russisch jeugdinternational keerde na een kennismakingsperiode in Rotterdam huiswaarts om een werkvergunning te bemachtigen.

Feyenoord verwacht Smolov vrijdag mét vergunning

Feyenoord verwacht de aanvaller vrijdag mét werkvergunning terug in Rotterdam. 'In dat geval zou hij komende zondag tegen Real Mallorca eventueel kunnen meespelen', laat trainer Mario Been weten op de website van de Rotterdammers.

De komst van Smolov lost voor Been zijn spitsenprobleem gedeeltelijk op. De oefenmeester heeft in zijn aanvalslinie maar weinig opties en posteerde tijdens de oefencampagne steevast middenvelder Georginio Wijnaldum als centrale aanvaller. Been is vooralsnog tevreden over de manier waarop zijn gelegenheidsspits de positie invult.

Ook Wijnaldum zelf is positief. 'Ik heb het vandaag anders en beter ingevuld dan afgelopen weekend', laat hij na de 4-0 oefenwinst op Dordrecht (dinsdag) weten. 'Zaterdag (1-4 winst op Barendrecht, red.) bleef ik veel te veel diep voorin hangen, vandaag heb ik meer gezworven. Het was heerlijk voetballen met Luigi Bruins achter me. Op deze positie ben je veel minder afhankelijk dan op de vleugel en dat bevalt me wel.'

Been kon tegen Dordrecht niet beschikken over Karim El Ahmadi en Sekou Cissé. Beiden kampen met lichte fysieke ongemakken en hopen er zondag tegen Mallorca wel bij te zijn. Voor John-Dahl Tomasson komt het oefenduel te vroeg. De Deen herstelt van een spierscheuring in zijn bovenbeen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen