Feyenoord versterkt middenveld met Portugees João Teixeira

Reacties

Feyenoord heeft João Carlos Teixeira zo goed als binnen. De clubs zijn er inmiddels uit; de middenvelder meldt zich spoedig in Rotterdam om zijn transfer af te ronden.

Feyenoord versterkt middenveld met Portugees João Teixeira
© Pro Shots

De 27-jarige Teixeira komt over van het Portugese Vitória Guimarães en is voor het elftal van Dick Advocaat de gewenste versterking voor het middenveld. Na Bryan Linssen, Mark Diemers en Christian Conteh wordt hij de vierde aanwinst voor het Rotterdamse vlaggenschip.

Teixeira werd opgeleid bij Sporting Portugal en vertrok al op jonge leeftijd naar Liverpool. Hij kwam tot acht wedstrijden in het eerste elftal van de Engelse topclub, maar een echte doorbraak bleef uit. Teixeira werd verhuurd aan Brentford en Brighton & Hove Albion, voordat hij terugkeerde naar Portugal. Daar speelde de middenvelder voor FC Porto, SC Braga en Vitória Guimarães.

In het afgelopen seizoen kwam Teixeira nog tot dertig wedstrijden voor Vitória Guimarães, waarvan het grootste gedeelte als basisspeler. Hij maakte tien doelpunten en schreef drie assists op zijn naam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.