Feyenoord vernedert onmachtig PSV in Eindhoven

Reacties

Feyenoord heeft PSV vroeg in het seizoen een keiharde tik uitgedeeld in de titelstrijd. De ploeg van Arne Slot stapte met afgetekende cijfers van het veld in het Philips Stadion en liet de Eindhovenaren gedesillusioneerd achter.

Feyenoord vernedert onmachtig PSV in Eindhoven
© Pro Shots
PSV
PSV
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Beide ploegen verschenen met een gewijzigde opstelling aan de aftrap. Bij PSV moesten aanvoerder Marco van Ginkel en Noni Madueke genoegen nemen met een reservebeurt, terwijl Phillipp Mwene niet op tijd hersteld was van een blessure. Daardoor kwam er een plekje vrij voor Davy Pröpper, Bruma en Jordan Teze. Aan de zijde van Feyenoord begon Bryan Linssen op de bank. Guus Til startte verrassend als valse spits.

Grote kansen bleven aanvankelijk uit in het Philips Stadion, waar PSV en Feyenoord een intensieve wedstrijd zonder al te hoogstaand voetbal op de mat legden. Cody Gakpo, die voor de wedstrijd werd gehuldigd vanwege zijn honderdste duel in het shirt van PSV, kreeg nog de grootste mogelijkheid om de score te openen. De Oranje-international stoomde na een kwartier op, maar prikte de bal net naast het doel van Justin Bijlow.

Toornstra
Naarmate de eerste helft vorderde, begon Feyenoord offensief wat meer van zich af te bijten. André Ramalho en Mario Götze zagen zich genoodzaakt tot tweemaal toe een Rotterdamse counter te verijdelen en liepen vlak voor rust beiden tegen een gele kaart aan. Net op het moment dat beide ploegen genoegen leken te nemen met een doelpuntloze ruststand, sloeg Feyenoord genadeloos toe. Op aangeven van Marcus Pedersen volleerde Jens Toornstra de bal in blessuretijd op schitterende wijze achter Joël Drommel (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schmidt had genoeg gezien en greep halverwege hard in door Pröpper, Eran Zahavi en Mario Götze naar de kant te halen. Yorbe Vertessen, Ritsu Doan en Ryan Thomas kwamen voor hen binnen de lijnen. Met de opgeschudde formatie ging PSV op jacht naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Roger Schmidt bleef grote moeite houden om rust in het spel te krijgen. Feyenoord had de zaken ondertussen op orde. De bezoekers stonden toe dat PSV de bal had en grepen tijdig in wanneer de Eindhovenaren gevaarlijk leken te worden.

Na een uur spelen deed zich een bijzonder moment voor in het Philips Stadion. Toen Schmidt besloot ook aanvoerder Gakpo naar de kant te halen, liet het thuispubliek zijn afkeuring blijken met een striemend fluitconcert. Met Eredivisie-debutant Carlos Vinícius binnen de lijnen bleef PSV nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam geen moment binnen handbereik. Feyenoord metselde de boel achterin dicht en loerde op een counter.

Linssen en Toornstra
Uit een van die uitbraken verdubbelde invaller Linssen twintig minuten voor tijd de Rotterdamse voorsprong. Koud in het veld deelde de Limburger op aangeven van Luis Sinisterra de genadeklap uit door de bal droog langs Drommel binnen te schieten (0-2). Daarmee was het verzet van PSV, dat het bleef proberen, definitief gebroken. Toornstra en Dessers strooiden in de slotfase nog extra zout in de Eindhovense wonden door de derde en vierde Rotterdamse treffer te laten aantekenen (0-4).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de eerste competitienederlaag heeft PSV na vijf wedstrijden evenveel verliespunten als Feyenoord, dat wel een duel minder speelde. Ajax, dat zaterdag de vloer aanveegde met SC Cambuur, heeft de koppositie definitief overgenomen van de Eindhovenaren. De Amsterdammers staan op dertien punten, PSV volgt op twaalf.

PSV Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.