Feyenoord verhuurt 'slimme en behendige' Hartjes voor één seizoen

Reacties

Feyenoord verhuurt Lennard Hartjes dit seizoen aan Roda JC Kerkrade. Zowel de Eredivisionist als de club uit de Keuken Kampioen Divisie maakt maandagmiddag melding van de huurdeal. De negentienjarige Hartjes keert na dit seizoen in principe terug in Rotterdam, waar zijn contract nog drie jaar doorloopt.

Feyenoord verhuurt 'slimme en behendige' Hartjes voor één seizoen
© Pro Shots

Hoewel Hartjes geldt als een getalenteerde middenvelder, heeft hij weinig uitzicht op speeltijd bij Feyenoord. Vorig seizoen kwam hij niet verder dan twee invalbeurten in de Conference League: hij deed 33 minuten mee in een voorrondewedstrijd tegen FC Luzern (3-0 zege) en 35 minuten in een groepswedstrijd tegen Maccabi Haifa (2-1 zege). In de Eredivisie zat hij vijfmaal bij de wedstrijdselectie, maar een debuut bleef uit.

In de voorbereiding op het huidige seizoen deed hij mee tegen FC Kopenhagen (0-7 nederlaag), Union Sint-Gillis (0-4 nederlaag) en NAC Breda (6-1 zege); in het laatste duel kwam hij tot scoren. De controlerende middenvelder van Jong Feyenoord krijgt nu de kans om zich te bewijzen in de Keuken Kampioen Divisie. 'Doordat ik afgelopen seizoen mee mocht trainen met het eerste elftal bij Feyenoord, merk ik dat mijn eigen spelniveau omhoog is gegaan. Deze groei wil ik doortrekken en ik denk dat ik dat het beste kan doen bij Roda JC', verklaart hij zelf zijn keuze.

Jurgen Streppel, de trainer van Roda JC, is blij met de komst van Hartjes. 'Met Lennard halen we een slimme en behendige speler in huis, die veel positieve dingen heeft laten zien bij Feyenoord en bij de KNVB. Hopelijk gaat hij dit ook in Kerkrade laten zien.' Hartjes speelde acht interlands voor Oranje Onder-19. Eerder op de dag werd al bekend dat doelman Thijs Jansen door Feyenoord wordt gestald bij TOP Oss.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.