Feyenoord toch nog met moeite naar volgende bekerronde

Feyenoord staat in de achtste finales van het bekertoernooi. De Rotterdammers moesten diep gaan tegen FC Utrecht en maakten het vooral zichzelf moeilijk, maar wonnen wel: 2-1.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Met Igor Paixão op de vleugels en Luka Ivanusec op de bank opende Feyenoord al snel de jacht op een eerste doelpunt tegen Utrecht. Omdat Feyenoord de druk er al vroeg op, kon er al snel worden gejuicht. Door defensieve wanorde bij Utrecht kon Quinten Timber Calvin Stengs wegsteken, waarna doelman Mattijs Branderhorst uiteindelijk kansloos was.

Utrecht was lange tijd niet in het spel betrokken. Feyenoord had een overwicht en kwam na 25 minuten op 2-0 dankzij Paixão, die via de binnenkant van de paal binnen schoot. Door de geringe inbreng van Utrecht leek het al snel gedaan voor de ploeg van Ron Jans. Maar omdat Feyenoord het overwicht niet uit wist te drukken in nog meer doelpunten, bleef de marge 'slechts' twee. Vlak voor rust kon Taylor Booth iets terug doen voor Utrecht.

Ondanks dat Feyenoord in de eerste helft een stuk sterker was, moest de ploeg van Arne Slot in de tweede helft vol gas gaan om een plek in de volgende ronde over de streep te trekken. Via Stengs, die de lat raakte, waren de Rotterdammers dicht bij een 3-1 voorsprong. Bij Utrecht moest het veel komen van uitblinker Zidane Iqbal, die in De Kuip zijn basisdebuut maakte. De Irakees was de belangrijkste man in het aanvalsspel van de bezoekers, maar werd na een uur gewisseld wegens een gebrek aan wedstrijdritme. Voor hem kwam Jens Toornstra, die terugkeerde in De Kuip en een groot applaus kreeg.

Dichtbij een derde doelpunt was Feyenoord niet meer, terwijl het slotoffensief van Utrecht te laat ingezet werd. Even moest de thuisploeg zweten, maar na 96 minuten floot scheidsrechter Pol van Boekel voor het einde van de wedstrijd. Feyenoord gaat de winterstop in met een plek in de achtste finales van de beker en een tweede plaats in de competitie. Utrecht hervat de Eredivisie met een dertiende plaats.