Feyenoord stuit op Nederlands getint Trencín in Europa League

Reacties

Feyenoord stuit in de derde kwalificatieronde van het Europa League-toernooi op AS Trencín. De Slowaakse club kreeg donderdag het Poolse Gornik Zabrze op de knieën in de tweede voorronde.

Feyenoord stuit op Nederlands getint Trencín in Europa League

Vorige week won Trencín het heenduel al met 0-1 en donderdag zegevierde de club gedecideerd in de return: 4-1. Al binnen twintig minuten leidde de thuisclub met 2-0 door treffers van Jamie Lawrence en Hamza Catakovic. Na 59 minuten kwam Trencín via Philip Azango op 3-0, waarna Daniel Smuga de eer redde namens de bezoekers. De aankomende tegenstander van Feyenoord had met de 4-1 van Catakovic het laatste woord.

Tscheu La Ling fungeert al jaren als eigenaar van Trencín, dat begin juni Ricardo Moniz benoemde tot nieuwe hoofdtrainer. Bij de Slowaakse club startten Joey Sleegers en Aschraf El Mahdioui donderdag in de basis; Philippe van Arnhem viel in en Desley Ubbink bleef op de bank.

Feyenoord speelt volgende week donderdag eerst een uitwedstrijd, een week later is de return in De Kuip. Als de KNVB-bekerhouder afrekent met Trencín neemt het deel aan de play-offs (data: 23 en 30 augustus), het laatste stadium voor de groepsfase.

In de eerste ronde had Trencín al afgerekend met Buducnost Podgorica uit Montenegro. Nederlandse teams duelleerden op het Europese podium nog nooit met de club uit Slowakije.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.