Feyenoord strikt Hansson als vervanger Hahn

Reacties

Feyenoord heeft zich versterkt met Pär Hansson. De doelman komt naar Rotterdam als stand-in voor reservekeeper Warner Hahn, die langdurig uitgeschakeld is door een kruisbandblessure.

Feyenoord strikt Hansson als vervanger Hahn

De 29-jarige Hansson heeft bij Feyenoord een contract voor anderhalf seizoen getekend. De nummer drie van de Eredivisie betaalt geen transfersom voor de international, wiens contract bij Helsingborgs IF al was afgelopen.

Feyenoord had Hansson al langer op de radar, onthult directeur Eric Gudde op de clubsite. 'Vanwege de blessure van Hahn zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe doelman, waarbij Pär Hansson geen onbekende van ons was. Omdat het er helaas naar uitziet dat de blessure van Warner Hahn zich over dit seizoen heen trekt, willen we met het oog op komend seizoen geen risico nemen, daarom heeft Hansson voor anderhalf jaar getekend.'

Droom
Na het ondertekenen van zijn contract reageerde ook Hansson op zijn transfer. 'Ik heb verschillende aanbiedingen gekregen, maar toen Feyenoord belde, hoefde ik niet lang na te denken. Ik was verrast, maar ook erg blij. Het voelt als een droom om onderdeel uit te maken van deze club. Feyenoord is een grote club, maar voelt op deze eerste dag dat ik hier ben als een familie.' De goalie legt zich niet neer bij een plek op het tweede plan. 'Dus ik zal de concurrentie aangaan. Aan de andere kant weet ik dat Kenneth Vermeer een fantastische keeper is en de nummer 1. Hij kan zeker op mijn support rekenen.'

Hansson kwam zes keer uit voor de Zweedse nationale ploeg, maar zijn laatste interland dateert van 17 januari 2014. De afgelopen zeven jaar speelde Hansson voor Helsingborg, dat hem in 2008 had overgenomen van Ängelholm. Hij werd met Helsingborg, waar ex-Feyenoorder Henrik Larsson trainer is, één keer kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.