Feyenoord speelt met Willem II

Feyenoord heeft op overtuigende wijze de nederlaag tegen Dinamo Kiev gewroken. Willem II was een gewillig slachtoffer en verspeelde en passant de derde plaats aan de Rotterdammers. Anthony Lurling maakte de meeste goals.

Vijf wedstrijden op rij had Feyenoord niet gewonnen, drie in de competitie en twee in de Champions League. De ploeg zou in crisis verkeren, maar na een sterke tweede helft tegen Willem II zal dat c-woord de eerste dagen niet zo snel meer vallen. De Rotterdammers heersten na de pauze en speelden de Tilburgse bezoekers bij vlagen van de mat.

Het treffen met de Brabanders betekende tevens het moment waarop Anthony Lurling zichzelf bevrijdde van zijn Kuip-trauma. De Bosschenaar, die door een deel van de aanhang al was afgeschreven, bleek de beste speler van het veld en werd uiteindelijk beloond door het publiek, dat hem uitriep tot Man van de Wedstrijd.

Daar was genoeg reden voor. Lurling was voor rust de speler met de beste acties, alhoewel hij geen echte bijdrage had geleverd aan de 2-1 voorsprong. Na rust scoorde hij binnen drie minuten voor het eerst in de Kuip in het shirt van de Rotterdamse club. Hij profiteerde van onachtzaamheid in de Tilburgse defensie,, speelde enkele tegenstanders uit en schoot binnen. Drie minuten later bediende hij een andere uitblinker Chong-Gug Song, die op zeer fraaie wijze de 4-1 binnenwerkte. De Koreaan kapte zijn tegenstander uit en lobde de bal in de kruising. En nadat Jatto Ceesay zichzelf te buiten was gegaan, door Tomasz Rzasa flink te trappen (dus rood) bepaalde Lurling halverwege de twweede helft de eindstand op 5-1.

In de eerste 45 minuten had de thuisploeg nog moeite met Willem II. Feyenoord was dan wel beter, maar het verschil op het scorebord was miniem: 2-1. Paul Bosvelt had zijn ploeg na een kwartier op voorsprong gezet. De aanvoerder schoot binnen nadat Brett Emerton had verzuimd een goede pass van Bonaventure Kalou te benutten. Onverwacht kwam Willem II langszij. Jatto Ceesay pikte de bal af van Tomasz Rzasa, waarna Cedric van der Gun binnentikte. Vlak voor rust zette Kalou de thuisploeg weer op voorsprong, voorgoed zo bleek na rust.