Feyenoord richt pijlen op ervaren Oekraïens international Matvienko

Reacties

Feyenoord hoopt zich deze week te versterken met Mykola Matvienko. De 26-jarige verdediger van Shakhtar Donetsk wordt op korte termijn in Nederland verwacht, waar hij met zijn ploeggenoten een trainingskamp belegt. Het biedt hem tevens de gelegenheid om in gesprek te gaan met Feyenoord.

Feyenoord richt pijlen op ervaren Oekraïens international Matvienko
© Pro Shots

Matvienko is een linksbenige verdediger die inzetbaar is aan de linkerkant en in het hart van de defensie. Hij voldoet daarmee aan een belangrijke wens van Arne Slot: de trainer verwelkomt graag multifunctionele spelers. Na het vertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United kan Feyenoord versterking gebruiken op de linksbackpositie.

Matvienko is een vast gezicht bij de nationale ploeg van Oekraïne: hij speelde sinds 2017 al 51 interlands. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van Shakhtar en droeg in 131 officiële wedstrijden het shirt van de Oekraïense topclub. In de seizoenen 2016/17 en 2017/18 werd de verdediger verhuurd aan respectievelijk Karpaty Lviv en Vorskla Poltava.

De gehele selectie van Shakhtar begint donderdag aan een trainingskamp van ruim twee weken in Nederland. De ploeg verblijft in Vlaardingen en Schiedam, dus het is voor Matvienko slechts een kort uitstapje richting Rotterdam. Shakhtar oefent in Nederland in ieder geval tegen Fortuna Sittard, FC Utrecht en Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.