Feyenoord profiteert van moeizame gesprekken Groningen in zaak Diemers

Reacties

FC Groningen had gehoopt dat Mark Diemers allang binnen zou zijn, maar doordat de club steggelde met Fortuna Sittard, kwam de deal maar niet rond. Dat gaf Feyenoord de kans de gesprekken te kapen. De Rotterdammers meldden zich bij Diemers en willen nu op zeer korte termijn wél een overeenkomst sluiten met Fortuna Sittard.

Feyenoord profiteert van moeizame gesprekken Groningen in zaak Diemers
© Pro Shots

Diemers sprak eerder met Fortuna af dat hij bij een transfer recht zou hebben op een bepaald percentage van de transfersom. Daar wilde de Limburgse club echter niet aan voldoen en doordat ook Groningen niet wilde compenseren, duurden de onderhandelingen tussen de clubs voort. Toen er schot in de zaak leek te zitten, kwam Feyenoord om de hoek kijken.

Behalve FC Groningen en Feyenoord was er voor Diemers ook belangstelling uit Italië. Sassuolo wilde de middenvelder ook wel overnemen, maar Diemers prefereert een langer verblijf in eigen land. Nu Feyenoord zich officieel heeft gemeld, is dat voor hem een unieke kans. Trainer Dick Advocaat raakte afgelopen seizoen overtuigd van de kwaliteiten van Diemers, die bij Fortuna erg belangrijk was. Hoewel de middenvelder te maken krijgt met zware concurrentie, denkt Advocaat dat hij met zijn spelinzicht en traptechniek iets extra’s kan brengen.

Mocht Diemers tot een akkoord komen, wat wel de verwachting is, kan Advocaat nog net voor de vakantie een nieuwe speler begroeten. De trainer was daar wel aan toe, nadat de onderhandelingen met de transfervrije Bryan Linssen op niets uitliepen. Bovendien hoopt Feyenoord nog steeds snel een akkoord te kunnen bereiken met Leroy Fer en Eric Botteghin. Beide spelers hebben een aflopend contract en zijn, ondanks buitenlandse belangstelling, nog steeds met Feyenoord in gesprek. Als de club erin slaagt ook die dossiers goed af te sluiten, begint Advocaat vrijdag toch nog tevreden aan zijn vakantie, voordat half juli de voorbereiding begint op het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.