Feyenoord mist ook Van Persie en moet ook achterin puzzelen

Reacties

Feyenoord kruist woensdagavond de degens met NAC Breda en moet dat doen met een gehavende selectie. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan zowel in de verdediging als de aanval geen beroep doen op enkele vertrouwde namen.

Feyenoord mist ook Van Persie en moet ook achterin puzzelen

In de voorste linie van de Rotterdammers ontbreken Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen door een schorsing en is Robin van Persie niet fit genoeg om te spelen. Op de plek van de routinier start Dylan Vente in de basiself: hij keert terug na een schorsing die hij opliep tijdens een wedstrijd met de beloften.

In de achterhoede moet Van Bronckhorst het stellen zonder Ridgeciano Haps en Cuco Martina, die door blessures afwezig zijn. 'Ridgeciano gaat wat langer duren', liet Van Bronckhorst dinsdag weten, in aanloop naar het duel met NAC. 'Het kan zijn dat hij dit seizoen niet meer inzetbaar is.'

Een andere verdediger, Jeremiah St. Juste, kan na zijn terugkeer van een blessure mogelijk wel van meet af aan meedoen in Breda. Hij kan echter niet de gehele wedstrijd uitspelen, geeft zijn trainer een dag voor de wedstrijd al aan.

Hoewel concurrent AZ op papier nog langszij kan komen, heeft de trainer van Feyenoord er vertrouwen in dat zijn ploeg definitief beslag legt op plaats drie. 'Ik ben blij dat we nu zeven punten voorstaan op AZ. Wij moeten die derde plaats veiligstellen. Dat is wat voor ons telt', aldus de coach.

Afscheid
Van Bronckhorst is bezig aan zijn laatste weken als hoofdtrainer van Feyenoord. Na dit seizoen scheiden de wegen van club en trainer, waarna Jaap Stam voor de groep komt te staan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

'De deur zal voor mij nooit helemaal dicht zijn bij Feyenoord', weet Van Bronckhorst, die eerder als speler (1993-1998 en 2007-2010) actief was in Rotterdam-Zuid en er voor zijn benoeming tot hoofdtrainer ook al als assistent (2011-2015) van Ronald Koeman werkte. 'Misschien keer ik ooit in een andere rol terug, maar daar zijn nu nog geen plannen voor.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.