Feyenoord met sterkste elf onderuit tegen Freiburg

Feyenoord heeft zaterdagavond geen beste beurt gemaakt in de oefenwedstrijd tegen SC Freiburg. De Duitsers wonnen met 1-0.

In een wat gezapig oefenpotje, waarbij ondanks de locatie in Oostenrijk behoorlijk wat Feyenoord-fans aanwezig waren, waren de Rotterdammers in de openingsfase de ploeg met het initiatief. De 1-0 van SC Freiburg kwam in de zeventiende minuut dan ook uit het niets.

Florian Niederlechner kreeg na een spaarzame Duitse aanval alle tijd om vanaf twaalf meter te scoren. Feyenoord, waar Ridgeciano Haps zijn officieuze debuut maakte en Brad Jones onder de lat stond (Kenneth Vermeer keept in het laatste oefenduel, met Real Sociedad als tegenstander), protesteerde nog wel vanwege een vermeende handsbal van de spits, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd rustig voort, zonder dat er echt grote kansen te noteren waren. De beste mogelijkheid was er voor Bilal Basaçikoglu, die echter recht op de keeper schoot. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst, die met zijn sterkst mogelijke elf startte, greep de tweede helft vooral aan om de nodige spelers te laten invallen.