Feyenoord met spelers in gesprek over inleveren van salaris

Reacties

Feyenoord is in gesprek met de spelers over het inleveren van salaris. Dat laat algemeen directeur Mark Koevermans weten aan de NOS. Hij geeft aan dat Feyenoord flink moet bezuinigen.

Feyenoord met spelers in gesprek over inleveren van salaris
© Pro Shots

De coronacrisis hakt er flink in bij Feyenoord, dat (net als de andere clubs) erg veel inkomsten misloopt. Het seizoen 2019/20 is beëindigd, met de Rotterdammers als nummer drie van de ranglijst, en Koevermans en zijn collega's zijn nu bezig met de begroting voor komend seizoen. In die begroting wordt rekening gehouden met het scenario dat er tot het eind van het kalenderjaar zonder publiek gespeeld zal worden.

'Dat heeft een enorme impact', benadrukt Koevermans. En dus moeten er maatregelen getroffen worden. 'Bij een voetbalclub bestaat ongeveer 50 procent uit personeelskosten en onze insteek is dat de breedste schouders de sterkste lasten dragen. Dat betekent dat spelers, trainers, staf en directie moeten gaan inleveren.'

De gesprekken hierover met de spelers zijn reeds opgestart. Koevermans heeft goede hoop op een akkoord, maar geeft niet aan hoeveel procent van het salaris de spelers zouden moeten gaan inleveren. 'Dat maken we over twee à drie weken bekend. We zijn nu nog verschillende scenario's aan het uitwerken.' Feyenoord houdt voor de nabije toekomst rekening met een bezuinigingsoperatie van liefst twintig tot dertig procent van de huidige begroting.

Eerder werd al bekend dat ook PSV met de spelers in gesprek gaat over een salarisverlaging. De directie heeft er al mee ingestemd om twintig procent in te leveren zolang er niet gevoetbald wordt.

Dit betekent de coronacrisis voor Ajax, PSV en Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.