Feyenoord met remise tegen Real Mallorca richting Kiev

Feyenoord heeft in het laatste oefenduel voorafgaand aan de dubbele ontmoeting met Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League met 0-0 gelijkgespeeld tegen Real Mallorca. In de Rotterdamse Kuip was de ploeg van trainer Ronald Koeman wel de betere ploeg, maar werden de kansen niet benut.

Feyenoord met remise tegen Real Mallorca richting Kiev

Bij de Rotterdammers startten de nieuwkomers Lex Immers (foto) en Ruud Vormer in de basis. Zij vormden samen met Jordy Clasie het middenveld. Ook aanvoerder Ron Vlaar, die eerder deze week nog dicht bij een overgang naar Aston Villa was, maakte zijn opwachting.

Koeman stuurde zijn formatie met een 4-3-3-tacktiek het veld in en zag hoe vooral linksbuiten Sekou Cissé (foto onder) een goede indruk maakte. De Ivoriaan, die in het oefenduel met FC Dordrecht in een 4-4-2-systeem een spitsenkoppel vormde met Ruben Schaken, liet evenwel de kans op de openingstreffer liggen. Oog in oog met doelman Dudu Aouate faalde hij.

Ook Immers miste twee keer opzichtig voor het doel. Eerst speelde hij de bal te ver voor zich uit toen hij op Aouate afging, even later raakte hij de bal volkomen verkeerd.

In de tweede helft, die door de nodige wissels regelmatig stil lag, was Feyenoord opnieuw de betere ploeg. Invaller Harmeet Singh kopte over, waarna de lat succes in de weg stond bij een kopbal van Immers. Uiteindelijk kon ook nieuweling Omar Elabdellaoui, hij kwam over van Manchester City en maakte zijn eerste speelminuten, de uiteindelijke brilstand niet voorkomen.

Ondanks de remise zal Koeman de nodige aanknopingspunten hebben gezien voor het duel van dinsdag. Dan gaat Feyenoord in Kiev op bezoek bij Dinamo. Een week later staat om acht uur 's avonds in De Kuip de return op het programma. Wanneer Feyenoord als winnaar uit het tweeluik komt, wacht in de play-offs nogmaals een tegenstander alvorens deelname aan de lucratieve Champions League een feit is. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's