Feyenoord mag eventuele bekerwinst definitief niet op Coolsingel vieren

Reacties

Als Feyenoord volgende week zondag de KNVB-beker wint, volgt er geen huldiging op de Coolsingel. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam blijft bij zijn besluit.

Feyenoord mag eventuele bekerwinst definitief niet op Coolsingel vieren
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

De Kuip vormt op 21 april het strijdtoneel voor de finale. In het eigen onderkomen neemt Feyenoord het op tegen NEC. Lukt het de nummer twee van de Eredivisie om de Nijmegenaren te verslaan, dan wordt het feestje in ieder geval niet gevierd op de Coolsingel. In de Rotterdamse gemeenteraad vroeg GroenLinks aan Aboutaleb om zijn beslissing te heroverwegen.

De huldiging vindt plaats op De Binnenrotte, een groot plein bij de Markthal en dat gaat niet veranderen, aldus Aboutaleb. 'Een bekeroverwinning dient absoluut uitbundig te worden gevierd. Het college is van mening dat dit niet alleen op het balkon van het stadhuis hoeft te zijn. Er is in breder perspectief gekeken naar het beslag van een mogelijke huldiging op de stad', citeerde ANP de woorden van Aboutaleb.

Supporters van Feyenoord kunnen ook de bekerfinale volgens op De Binnenrotte. De club, gemeente en de politie Rotterdam verwachten dat het plein genoeg ruimte biedt voor een eventuele huldiging.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.