Feyenoord maakt er zeven in mega-oefenduel met Go Ahead

Feyenoord heeft in een lange oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, met vier blokken van 38 minuten, zeven doelpunten gemaakt. Dat was voldoende voor een overwinning: 7-4.

Feyenoord en Go Ahead Eagles hervatten over ruim twee weken het Eredivisie-seizoen en de trainers van beide ploegen, Arne Slot en René Hake, hadden een ingewikkelde oefenwedstrijd in elkaar gedraaid. Go Ahead begon sterk en kwam al binnen zes minuten op voorsprong: na een vrije trap van Bas Kuipers stond Isac Lidberg op de juiste plek om van dichtbij binnen te koppen. Feyenoord was wakker geschud en trok de wedstrijd daarna volledig naar zich toe. Een handsbal van Jay Idzes leidde tot een strafschop, die door Orkun Kökçü werd benut. Niet veel later zocht de teruggekeerde WK-ganger Sebastian Szymanski met succes de linkerhoek uit na voorbereidend werk van Igor Paixão.

Een achterwaartse kopbal van Patrik Walemark bracht Feyenoord op 3-1; aan het begin van het tweede kwart tilde Paixão de voorsprong naar 4-1. Een fraaie voorzet van Lutsharel Geertruida resulteerde na een uur spelen in een rake kopbal van de vallende Walemark. Ook in het derde kwart, toen Feyenoord aantrad met een volledig nieuwe opstelling, had de thuisploeg de overhand. Marcus Pedersen legde de bal terug op Ezequiel Bullaude, die er 6-1 van maakte. Een treffer van Santiago Giménez werd afgekeurd wegens buitenspel.

Alireza Jahanbaksh tilde de marge alsnog naar zes. Na een uitstekende steekpass van Mohamed Taabouni schoot de aanvaller raak. Hierna deed Go Ahead nog wel wat terug, via een intikker van Enric Llansana en een treffer van Jahnoah Markelo, maar dat bleek niet het begin van een memorabele comeback te zijn. In de slotseconden maakte Finn Stokkers er nog 7-4 van.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Wellenreuther; Geertruida, Rasmussen, Hancko, Hartman; Kökçü, Timber, Szymański; Paixão, Dilrosun, Walemark

Opstelling Feyenoord tweede helft: Marciano; Pedersen, Benita, Hokke, López; Milambo, Taabouni, Bullaude; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi