Feyenoord krijgt het niet voor elkaar om Noppert te passeren

Feyenoord is er in zijn eerste thuiswedstrijd van dit voetbaljaar niet in geslaagd om SC Heerenveen te verslaan. De ploeg van Arne Slot bleef steken op een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel. Feyenoord kreeg in de slotfase nog goede kansen op meer, maar de bevrijdende openingstreffer viel niet. De uitblinkende Heerenveen-doelman Andries Noppert liet zich niet kloppen.

Feyenoord
Feyenoord
0 - 0
sc Heerenveen

Feyenoord kende vorige week een uitstekende start van het nieuwe Eredivisie-seizoen en Slot besloot na de 2-5 overwinning op Vitesse dan ook om zijn opstelling niet te wijzigen. Dat betekende dat de van een blessure teruggekeerde Orkun Kokcü en de net speelgerechtigde aanwinst Santiago Giménez op de bank moesten beginnen. Vanaf die positie zagen zij Feyenoord sterk starten. Andries Noppert redde bij een schot van Sebastian Szymanski en Jacob Rasmussen raakte de lat.

De supporters in De Kuip gingen er eens goed voor zitten. Feyenoord bleef in de eerste helft de bovenliggende partij en er kwamen ook nog kansen, via Marcus Pedersen, Javairo Dilrosun en Danilo. Noppert liet zich echter niet passeren en kon bij rust tevreden terugkijken op zijn eerste helft. Vervolgens kwam Heerenveen goed uit de kleedkamer voor de tweede helft. De bezoekers werden nu zelf ook gevaarlijk, via bijvoorbeeld Joost van Aken. Uit een hoekschop schoot hij over.

De beste kans voor Heerenveen kwam na een sterke individuele actie van Amin Sarr. De aanvaller gebruikte zijn snelheid om in het vijandelijke strafschopgebied te komen, kapte daar zijn directe tegenstander Pedersen uit en schoot hard richting de korte hoek. De redding van Justin Bijlow, met zijn voet, was daar noodzakelijk. Aan de overkant probeerde Feyenoord wel om erdoorheen te komen, maar Heerenveen verdedigde goed en gaf lange tijd nauwelijks wat weg.

Slot zag dat ook en besloot een klein kwartier voor tijd om Giménez te laten debuteren. De Mexicaan verving Danilo, die na zijn twee goals in Arnhem deze keer weinig liet zien, en werd met luid gejuich welkom geheten door de supporters. Zij hoopten op een droomdebuut van Giménez, maar daar kwam het niet van. Diep in blessuretijd kreeg de spits nog wel een goede kans, maar hij raakte de bal niet goed.

Daarvoor hadden twee andere invallers ook al de winnende treffer op hun voet gehad. Jens Toornstra kon de bal van dichtbij binnenschieten maar stuitte op Noppert en een schot van Kokcü werd geblokt door Sven van Beek. Gernot Trauner zorgde nog voor wat opwinding uit een hoekschop en Noppert haalde een inzet van Alireza Jahanbaksh uit zijn hoek, waarna ook Giménez dus geen succes had. Zo speelde Heerenveen voor de tweede week op rij met 0-0 gelijk en is de eerste thuiswedstrijd voor Feyenoord teleurstellend verlopen.