Feyenoord-icoon Kerkum (87) overleden

Reacties

Gerard Kerkum is zaterdag op 87-jarige leeftijd overleden. De Feyenoord-icoon was in het verleden onder meer speler en voorzitter bij de Rotterdamse club. Kerkum was al enige tijd ongeneeslijk ziek.

Feyenoord-icoon Kerkum (87) overleden

Kerkum werd in 1946 als zestienjarige lid van Feyenoord en speelde tussen 1951 en 1965 als rechtsback ruim driehonderd wedstrijden voor de Rotterdammers. Hij was tevens jarenlang aanvoerder.

Na zijn carrière werd Kerkum bestuurslid bij de Vereniging van Contractspelers (VVCS) en bij Feyenoord, waarna hij in 1982 aantrad als voorzitter van de club. Een jaar later maakte Johan Cruijff de saillante overstap van Ajax naar Feyenoord en pakten de Rotterdammers in 1984 de dubbel. Kerkum was tot 1989 voorzitter.

In 2006 keerde Kerkum terug bij Feyenoord als voorzitter van de Commissie Kerkum, die op verzoek van de directie van Feyenoord een bindend oordeel velde over de organisatiestructuur van de club. De uitkomst was onder andere dat er geen plaats meer was voor voorzitter Jorien van den Herik.

Later werd Kerkum voorzitter van de Stichting Continuïteit Feyenoord, die onder meer het gouden aandeel beheert en het cultureel erfgoed van de club waarborgt. Deze functie bekleedde Kerkum tot kort voor zijn overlijden.

Zondag staat Feyenoord ook tijdens de afscheidswedstrijd van Dirk Kuijt stil bij het overlijden van Kerkum. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden in De Kuip, waar de spelers rouwbanden zullen dragen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.