Feyenoord houdt niets over aan vertrek Tapia

Reacties

Feyenoord neemt afscheid van Renato Tapia. Het aflopende contract van de middenvelder wordt niet verlengd, zo heeft Tapia zelf laten weten aan Radio Ovación-journalist César Vivar.

Feyenoord houdt niets over aan vertrek Tapia
© Pro Shots

Vivar sprak op Instagram met Tapia (24), die in dit gesprek aangaf dat hij op zoek moet naar een nieuwe uitdaging. 'Mijn contract bij Feyenoord loopt af en de club heeft besloten om deze verbintenis niet te verlengen', zegt Tapia. Hij stond sinds januari 2016 op de loonlijst bij Feyenoord en kwam in het seizoen 2018/19 een halfjaar op huurbasis voor Willem II uit.

Tapia keerde na het uitstapje in Tilburg terug bij Feyenoord en kreeg te horen dat de club hem wilde verkopen. Er lag een lucratief contract voor hem klaar bij Lokomotiv Moskou, maar hij besloot om in Nederland te blijven. Ook de winterse interesse van onder meer Boca Juniors en Celtic liep op niets uit.

Door het transfervrije vertrek van Tapia houdt Feyenoord niets over aan de Peruviaan, die in Rotterdamse dienst tot 69 officiële wedstrijden kwam. 26 van die duels speelde hij in het onlangs afgebroken seizoen. Dick Advocaat deed op 1 februari, in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, voor het laatst een beroep op Tapia.

Voor de nationale ploeg van Peru speelde Tapia tot dusver 53 interlands.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.